sâmbătă, 29 iunie 2013

Un articol deosebit!



Un articol scris foarte frumos care zic eu va va face sa ganditi altfel relatia om - cal si care va ajuta sa treceti peste teama de a incerca echitatia.  Lectura placuta!

"Puterea gandirii pozitive prin cai

Ti-e frica de gandul ca un cal ar putea sa te loveasca , sa alerge cu tine haotic sau ca te-ar putea arunca din sa intr-o plimbare pe un traseu in natura ? Te-ai gandit vreodata ca in lucrul cu calul ar merge totul rau ? Crezi ca gandirea negativa influenteaza relatia cu calul pe care doresti sa-l incaleci ? Intradevar …asa este !
Calul , acest nobil animal de sute de kilograme , cu botul lui catifelat si ochii ageri , este un animal de prada iar singura lui scapare este fuga . El are nevoie de un camp vizual cat mai mare pentru detectarea pericolelor care pot aparea din toate directiile. Caii se sperie foarte usor daca ceva se misca brusc in apropierea lor intrucat vad ca ceva se misca, dar nu stiu  si nu inteleg ce este si cat de departe se afla pericolul. Cum rezolvi acest aspect atunci cand esti calare ? Prin sentimentul de siguranta care il emani si care calul il simte automat . Caii trebuie incurajati , linistiti si stapaniti cu mult calm .Orice sentiment de frica care il simte calaretul , calul il simte si el prin acesta . De aceea cel mai important este stabilirea unei relatii de incredere .
Ne intoarcem  la  puterea gandurilor ! Cand gandim negativ, vom da putere acelor ganduri iar calul va reactiona la gandurile noastre, deoarece apare sentimentul de nesiguranta , de frica iar calului ii este frica de frica noastra . El simte ca o vibratie care omul o emana si reactioneaza ca atare . Cel mai bine este sa tranformam gandurile negative in ganduri pozitive…De ce sa nu gandim ca vom avea o plimbare placuta si linistita fara pericole care pot sa apara in drumul nostru , de ce sa nu ne relaxam in sa, de ce sa nu avem incredere in calul pe care il calarim ca ne va purta in siguranta pe parcursul plimbarii …Folosind puterea gandirii pozitive emanam energie pozitiva…calul va simti aceasta energie si  ne va urma cu incredere !
Iata cateva instrumente care va vor ajuta sa realizati o imagine pozitiva despre calul pe care urmeaza sa-l incalecati :
-Vizualizati ;
-Eliminati tensiunea;
-Respirati.
Inca de la sol priviti calul care urmeaza sa-l incalecati , puteti admira constitutia lui , muschii , lumina ochilor , coama si urechile lui curioase . Simtiti recunostinta pentru el ca urmeaza sa va plimbe pe spatele lui , mangaiatii usor gatul si vorbiti cu el pe un ton cald si bland. Nu-l considerati o bicicleta , nu are ghidon  de care sa trageti stanga dreapta si frana sa-l opriti in loc , este o fiinta ca si noi cu sentimente de iubire , ura , gelozie , o fiinta care leaga prieteni si necheaza sfasietor cand se indeparteaza de langa camarazii lui care raman la grajd .Daca doriti sa opriti calul , spuneti hotarat HO si trageti treptat de darlogi , nu trebuie sa fie o miscare in forta  si continua ,  calul are un fier in gura si reactioneaza la durere . Nu va speriati daca acesta va impinge cu capul  cand stati langa el sau lasa capul in jos cand sunteti calare , probabil vrea doar sa se scarpine ca si noi .
As dori la final sa va sfatuiesc sa intelegeti caii inainte sa aveti contact cu ei , sa va ganditi ca pentru ei este destul de ciudat ca mirosim a parfum si nu a balegar si ca avem urechile fixe si nu le putem misca precum  ei pe spate sau una intr-o parte si alta in cealalta parte . Pentru cai noi oamenii suntem o enigma , de aceea ei trebuie sa invete sa aiba incredere in noi , pentru ca noi nu le vom face nimic rau!
Va asteptam cu toate aceste lucruri spuse sa patrundeti in aceasta lume minunata , cu siguranta pe langa beneficiile fizice pe care le veti avea , cele sentimentale va vor multumi pe masura! Puteti veni in fiecare zi sa petreceti timp alaturi de caii nostri in mod gratuit , sa invatati , sa-i descoperiti si sa-i observati .
Cu drag,
Alexandra "

Articol preluat de pe blogul  http://spiritulcailor.wordpress.com/  .