vineri, 5 iulie 2013

De ce sa practicam echitatia!

Pentru majoritatea oamenilor interactiunea cu cai si cu viata de la ferma este o adevarata relaxare. Sa nu mai vorbim ca personalitatea cailor influenteaza foarte mult pe cea a omului.
      Calul consolideaza trasaturi ale omului cum ar fi simtul echilibrului, coordonarea in miscare, atentia si chiar si concentrarea.
      Echitatia nu este un sport oarecare. Este nevoie de a fi in permanenta concentrat asupra relatiei cu calul, deoarece in interactiunea cu un animal, fie vorba si de unul bine dresat, doza de imprevizibil este ridicata. Din pacate pentru calareti nu poate fi exclusa posibilitatea unei eventuale cazaturi, motiv pentru care concentrarea si atentia este in permanenta prezenta. Pentru
a putea petrece timp in aer liber impreuna cu calul, fara evenimente neplacute, este nevoie ca in timpul echitatiei sa va relaxati  sa va eliberati de stresul cotidian, deoarece calul simnte orice neliniste si o preia de la calareti, care astfel este chiar el furnizorul unui eveniment neplacut.
      
Echitatia te ajuta si in corectarea pozitiei corporale, sensibilizeaza. O relatie buna intre cal si om duce la o crestere sporita de respect fata de animale si de semeni.
       Iar una dintre cel mai ravnit motiv pentru care merita sa te apuci de echitatie este faptul ca creste conditia fizica a calaretului.
      Acestea sunt doar o prezentare scurta a avantajelor echitatiei. Pana nu incercati macar si o sedinta de calarie nu veti intelege pasiunea oamenilor care deja iubesc acest fenomen, iubesc cai si natura.
      Pentru a va programa la o sedinta de echitatie sau plimbare in natura, indiferent daca sunteti incepator sau mai avansat in calaria de agrement, ne puteti contacta la numarul de telefon 0758532354.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu