marți, 23 iulie 2013

Stilul englezesc versus western

          

Nu doresc sa deschid o discutie despre ce stil de calarie este mai eficient, sau mai corect, ci vreau sa punctez cateva diferentieri intre cele doua stiluri de calarie, deoarece sunt unele dintre cele mai abordate in echitatie. Ramane sa hotarati Dumneavoastra care stil este mai pe placul vostru, cu mentiunea ca trebuie sa va ganditi si la bunastarea calului nu numai la cel personal.
           O prima particulitate a stilului western este saua cu corn (specifica cowboyilor). Saua western este mai lata si mai rigida, oferind dupa parerea practicantilor un confort mai ridicat in timpul calariei. Saua englezeasca este mai usoara si mai mica, adaptata pentru a calari fie pentru a dresa calul, pentru a practica sarituri peste obstacole, pentru a calarii de placere, altfel spus este mai sportiva.
            Dupa sa, o alta particulitate este pozitia calaretului si echipamentul acestuia in timpul echitatiei. Englezii renumiti dupa foamea lor de eleganta si formalitate, impun o pozitie verticala in timpul echitatiei, privirea inainte, bratele langa corp. Costumatia calaretului englez este formata din pantaloni de calarie, jacheta si toca, emanand o eleganta aparte. Calaretului western pozitia in echitatie este bazata in special pe functionalitate, este mai relaxanta, iar costumatia este cea a unui cowboy ( palarie, camasa in caro, vesta, ciocate).
           O alta particulitate importanta este folosirea darlogului in timpul calariei. Stilul western prinde darlogul cu o singura mana si directionarea calului se face prin miscarea mainilor dintr-o parte in alta. Stilul englezesc nu permite acest lucru, este obligatoriu manuirea darlogului cu ambele maini, impreuna cu mici semne transmise catre cal din corp si picioare, fiind nevoie de o finete si o comunicare aparte intre calaret si cal.
          Indiferent de stilul practicat, calaria ofera satisfactii personale nebanuite, intretine ageritatea personala, inbunatateste comunicarea si socializarea.
         Pentru sedinte de echitatie si plimbari in natura, team buildinguri va stam la dispozitie. Programari la numarul de telefon 0758532354.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu